Sledě v ovesném obalu
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Hořčičné semínko |
2 kávová lžička |
Mouka ovesná |
125 g |
Olej slunečnicový |
200 ml |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
8 ks |
Sleď čerstvý |
800 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na talíři smícháme ovesnou mouku s mletými hořčičnými semínky, solí a pepřem.
- Očištěné, omyté a osušené sledě nafiletujeme a po obou stranách vmáčkneme do ochucené mouky.
- Obalené filety grilujeme po každé straně asi 4 minuty pod horkým grilem v troubě dozlatova.
- V pánvi ve vyšší vrstvě oleje fritujeme snítky petržele asi 30 vteřin dokřupava. Vyjmeme na papírovou utěrku.
- Grilované sledě upravíme na talíře spolu s fritovanou petrželkou a ozdobíme plátky omytého citronu.