Sledě v ovesném obalu

Ingredience


Citrony 1 ks
Hořčičné semínko 2 kávová lžička
Mouka ovesná 125 g
Olej slunečnicový 200 ml
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 8 ks
Sleď čerstvý 800 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na talíři smícháme ovesnou mouku s mletými hořčičnými semínky, solí a pepřem.
  2. Očištěné, omyté a osušené sledě nafiletujeme a po obou stranách vmáčkneme do ochucené mouky.
  3. Obalené filety grilujeme po každé straně asi 4 minuty pod horkým grilem v troubě dozlatova.
  4. V pánvi ve vyšší vrstvě oleje fritujeme snítky petržele asi 30 vteřin dokřupava. Vyjmeme na papírovou utěrku.
  5. Grilované sledě upravíme na talíře spolu s fritovanou petrželkou a ozdobíme plátky omytého citronu.