Grilované steaky s marinovanými bramborami
Ingredience
Brambory |
500 g |
Hořčice |
10 g |
Hovězí svíčková |
800 g |
Kurkuma |
3 g |
Olej olivový |
30 ml |
Olej olivový extra panenský |
20 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
250 g |
Sůl |
10 g |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme a 5 minut povaříme ve slané vodě, scedíme a nakrájíme na plátky. V míse ušleháme marinádu z bílku, oleje, soli, pepře, kurkumy a hořčice, brambory do ní vložíme a důkladně obalíme. Rozložíme je na hliníkový grilovací tác a grilujeme 10 minut, otáčíme, přidáme rajčata a posledních 5 minut dogrilujeme společně.
- Hovězí steaky naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme a grilujeme 10 minut z obou stran, průběžně otáčíme. Hotové zabalíme do alobalu a necháme 5 minut dojít, mezitím ogrilujeme žampiony.
- Podáváme steaky polité šťávou,kterou pustí do alobalu, s porcí žampionů a jako přílohu grilované brambory s rajčaty.