Salát z okurky a čínského zelí
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Okurka salátová |
400 g |
Olej sezamový |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zelí čínské |
400 g |
-
Doba přípravy: 140 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V osolené vroucí vodě spaříme 1 minutu nakrájené čínské zelí. Odstavíme stranou a necháme okapat. Rozkrojíme podélně 1 stroužek česneku a odstraníme jádro. Každou polovinu stlačíme nožem, a potom pokrájíme.
- V misce smícháme česnek, cukr, sezamový olej, sójovou omáčku až vznikne marináda. Čínské zelí a okurku promícháme v salátové míse. Osolíme, opepříme a salát polijeme marinádou a necháme 2 hodiny uležet. Poté podáváme.