Salát z okurky a čínského zelí

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cukr krupice 1 kávová lžička
Okurka salátová 400 g
Olej sezamový 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Zelí čínské 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V osolené vroucí vodě spaříme 1 minutu nakrájené čínské zelí. Odstavíme stranou a necháme okapat. Rozkrojíme podélně 1 stroužek česneku a odstraníme jádro. Každou polovinu stlačíme nožem, a potom pokrájíme.
  2. V misce smícháme česnek, cukr, sezamový olej, sójovou omáčku až vznikne marináda. Čínské zelí a okurku promícháme v salátové míse. Osolíme, opepříme a salát polijeme marinádou a necháme 2 hodiny uležet. Poté podáváme.