Vepřové s mušlemi

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Mušle slávky 1.5 kg
Olej olivový 50 ml
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 5 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová panenka 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nadrtíme si česnek, přidáme špetku soli, pepře a potřeme směsí plátky vepřového. Potom dáme do pekáče a pečeme 40 minut při teplotě 220°C. Občas podlijeme, aby se nám maso nepřichytalo.
  2. Mezitím si důkladně omyjeme mušle, pootevřené vyhodíme. V hrnci rozpálíme olej, orestujeme cibulku a přidáme nadrobno nakrájená rajčata a papriku. Vše promícháme a počkáme, dokud se nám rajčata nerozpadají. Poté podlijeme a dusíme dalších 10 minut. Do omáčky přidáme mušle a vaříme dalších 10 minut, dokud se nám lastury neotevřou. Poté mušle vyjmeme, vyndáme z nich maso, které vrátíme do omáčky.
  3. Omáčkou na závěr zalijeme vepřové maso a vrátíme ještě na 10 minut zpět do trouby.