Vepřové s mušlemi
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Mušle slávky |
1.5 kg |
Olej olivový |
50 ml |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
5 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová panenka |
600 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Nadrtíme si česnek, přidáme špetku soli, pepře a potřeme směsí plátky vepřového. Potom dáme do pekáče a pečeme 40 minut při teplotě 220°C. Občas podlijeme, aby se nám maso nepřichytalo.
- Mezitím si důkladně omyjeme mušle, pootevřené vyhodíme. V hrnci rozpálíme olej, orestujeme cibulku a přidáme nadrobno nakrájená rajčata a papriku. Vše promícháme a počkáme, dokud se nám rajčata nerozpadají. Poté podlijeme a dusíme dalších 10 minut. Do omáčky přidáme mušle a vaříme dalších 10 minut, dokud se nám lastury neotevřou. Poté mušle vyjmeme, vyndáme z nich maso, které vrátíme do omáčky.
- Omáčkou na závěr zalijeme vepřové maso a vrátíme ještě na 10 minut zpět do trouby.