Grilované klobásy v bagetě s omáčkou
Ingredience
Bageta |
4 ks |
Cibule |
3 ks |
Citronová šťáva |
20 ml |
Hořčice |
10 g |
Kečup |
20 g |
Klobása vepřová |
600 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
4 g |
Sůl |
8 g |
Tymián čerstvý |
20 g |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce smícháme olej, tymián, sůl a pepř a do vzniklé marinády ponoříme na silnější plátky nakrájenou cibuli a chvíli necháme uležet.
- Na gril rozložíme 4 vepřové klobásy, jejichž povrch jsme nakrájeli do mřížky a grilujeme 10 minut za častého otáčení. Ke klobásám na gril přidáme marinovanou cibuli na grilovacím tácu a opékáme společně. Mezitím na pánvi osmažíme na másle cibuli nakrájenou najemno, přidáme hořčici, kečup, citronovou šťávu, sůl a pepř, lehce zředíme vodou, pár minut povaříme a necháme vychladnout.
- Bagety rozpůlíme, potřeme máslem, mezi poloviny vložíme klobás, kolečka cibule a zalijeme 1 lžící omáčky.