Grilované klobásy v bagetě s omáčkou

Ingredience


Bageta 4 ks
Cibule 3 ks
Citronová šťáva 20 ml
Hořčice 10 g
Kečup 20 g
Klobása vepřová 600 g
Máslo čerstvé 30 g
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 4 g
Sůl 8 g
Tymián čerstvý 20 g
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce smícháme olej, tymián, sůl a pepř a do vzniklé marinády ponoříme na silnější plátky nakrájenou cibuli a chvíli necháme uležet.
  2. Na gril rozložíme 4 vepřové klobásy, jejichž povrch jsme nakrájeli do mřížky a grilujeme 10 minut za častého otáčení. Ke klobásám na gril přidáme marinovanou cibuli na grilovacím tácu a opékáme společně. Mezitím na pánvi osmažíme na másle cibuli nakrájenou najemno, přidáme hořčici, kečup, citronovou šťávu, sůl a pepř, lehce zředíme vodou, pár minut povaříme a necháme vychladnout.
  3. Bagety rozpůlíme, potřeme máslem, mezi poloviny vložíme klobás, kolečka cibule a zalijeme 1 lžící omáčky.