Chilindrónské kuře
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kuře |
1 kg |
Paprikové lusky čerstvé |
6 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
100 g |
Víno bílé |
250 ml |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuře omyjeme a rozdělíme na osm kousků. Šunku nakrájíme na proužky, stejně jako papriku. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme horkou vodou a oloupaná je taktéž nakrájíme na kousky. Na pánvi rozehřejeme olej a všechny ingredience kromě kuřete podusíme 10 minut.
- Na druhé pánvi pak do zlatova opečeme kousky kuřete, které v průběhu podléváme červeným vínem. Na závěr vše ochutíme solí a pepřem, kuře zalijeme omáčkou a podáváme.