Chilindrónské kuře

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Kuře 1 kg
Paprikové lusky čerstvé 6 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 100 g
Víno bílé 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře omyjeme a rozdělíme na osm kousků. Šunku nakrájíme na proužky, stejně jako papriku. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme horkou vodou a oloupaná je taktéž nakrájíme na kousky. Na pánvi rozehřejeme olej a všechny ingredience kromě kuřete podusíme 10 minut.
  2. Na druhé pánvi pak do zlatova opečeme kousky kuřete, které v průběhu podléváme červeným vínem. Na závěr vše ochutíme solí a pepřem, kuře zalijeme omáčkou a podáváme.