Aromatický salát z parmice
Ingredience
Cibulka jarní |
3 ks |
Mango |
1 ks |
Okurka salátová |
0.5 ks |
Parmice |
350 g |
Pitaya |
1 ks |
Rajčata |
1 ks |
Salát římský |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Chilli omáčka |
0.5 kávová lžička |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Fenyklová semínka |
1 kávová lžička |
Kmín římský |
0.5 kávová lžička |
Koriandr celý |
1 kávová lžička |
Olej česnekový |
2 polévková lžíce |
Chilli paprička |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Kokosová smetana |
1 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
3 polévková lžíce |
Limetka |
1 ks |
Olej arašídový (podzemnicový) |
4 polévková lžíce |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybí filety vykostíme a nakrájíme na nudličky. Poté připravíme marinádu: do hmoždíře vsypeme semínka koriandru i fenyklu, kmín, přidáme cukr a roztlučeme. Vmícháme česnekový olej, chilli omáčku, osolíme dle chuti a utřeme do pasty. Tu smícháme s kousky rybích filetů a zakryté necháme na chladném místě nejméně 20 minut marinovat.
- Mezitím připravíme dresink: do sklenice vlijeme kokosovou smetanu, vodu, olej, šťávu z limety, přidáme sůl, na jemno nastrouhanou limetkovou kůru, nadrobno rozsekanou chilli papričku bez semínek, cukr a pokrájenou koriandrovou nať. Sklenici uzavřeme, důkladně protřepeme.
- Listy římského salátu propláchneme vodou, necháme okapat a vložíme do mísy. Na ně klademe oloupané, na plátky pokrájené mango a pitayu, na měsíčky nakrájené rajče, strouhanou okurku a nasekanou jarní cibulku. Přelijeme dresinkem, důkladně promícháme.
- Rybí nudličky vyjmeme z marinády a na pánvi s nepřilnavým povrchem osmahneme po cca 10 minut, mezitím jednou obrátíme. Maso přidáme do salátu, zlehka promícháme a ihned podáváme.