Aromatický salát z parmice

Ingredience


Cibulka jarní 3 ks
Mango 1 ks
Okurka salátová 0.5 ks
Parmice 350 g
Pitaya 1 ks
Rajčata 1 ks
Salát římský 1 ks
Sůl 1 špetka
Chilli omáčka 0.5 kávová lžička
Cukr krupice 1 kávová lžička
Fenyklová semínka 1 kávová lžička
Kmín římský 0.5 kávová lžička
Koriandr celý 1 kávová lžička
Olej česnekový 2 polévková lžíce
Chilli paprička 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Kokosová smetana 1 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 3 polévková lžíce
Limetka 1 ks
Olej arašídový (podzemnicový) 4 polévková lžíce
Voda pitná 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybí filety vykostíme a nakrájíme na nudličky. Poté připravíme marinádu: do hmoždíře vsypeme semínka koriandru i fenyklu, kmín, přidáme cukr a roztlučeme. Vmícháme česnekový olej, chilli omáčku, osolíme dle chuti a utřeme do pasty. Tu smícháme s kousky rybích filetů a zakryté necháme na chladném místě nejméně 20 minut marinovat.
  2. Mezitím připravíme dresink: do sklenice vlijeme kokosovou smetanu, vodu, olej, šťávu z limety, přidáme sůl, na jemno nastrouhanou limetkovou kůru, nadrobno rozsekanou chilli papričku bez semínek, cukr a pokrájenou koriandrovou nať. Sklenici uzavřeme, důkladně protřepeme.
  3. Listy římského salátu propláchneme vodou, necháme okapat a vložíme do mísy. Na ně klademe oloupané, na plátky pokrájené mango a pitayu, na měsíčky nakrájené rajče, strouhanou okurku a nasekanou jarní cibulku. Přelijeme dresinkem, důkladně promícháme.
  4. Rybí nudličky vyjmeme z marinády a na pánvi s nepřilnavým povrchem osmahneme po cca 10 minut, mezitím jednou obrátíme. Maso přidáme do salátu, zlehka promícháme a ihned podáváme.