Pikantní krevetový salát s rýžovými nudlemi

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 4 ks
Citronová tráva 1 ks
Hrášek 150 g
Klasy kukuřičné mražené 8 ks
Krevety tygří - loupané 450 g
Nudle rýžové 200 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Sezam - semena 1 polévková lžíce
Voda pitná 250 ml
Zázvor celý 1 ks
Ocet rýžový 2 polévková lžíce
Olej arašídový (podzemnicový) 3 polévková lžíce
Olej sezamový 1 kávová lžička
Omáčka rybí 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 kávová lžička
Pažitka 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýžové nudle vložíme do mísy, přelijeme vroucí vodou a necháme cca 10 minut namáčet. Poté scedíme, propláchneme studenou vodou a okapané dáme na servírovací mísu.
  2. Kukuřičné klasy společně s hráškem vaříme cca 3 minuty doměkka. Scedíme přes síto, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  3. Na dresink nakrájíme nadrobno pažitku a ve sklenici smícháme s octem, arašídovým a sezamovým olejem a rybí a sojovou omáčkou. Skleničku uzavřeme a důkladně protřepeme.
  4. Ve woku rozpálíme olej, vložíme nadrobno nasekaný česnek a zázvor, najemno pokrájenou chilli papričku a cca 1 minutu orestujeme. Přidáme oloupané krevety, promícháme a smažíme cca 3 minuty dorůžova. Poté zlehka přimícháme na tenké plátky nakrájenou jarní cibulku, kukuřičné klasy, hrášek a pražená sezamová semínka.
  5. Obsah pánve vyklopíme na připravené nudle, přelijeme dresinkem a důkladně promícháme. Posypeme nadrobno nasekanou citronovou trávou a salát ještě teplý podáváme.