Pikantní krevetový salát s rýžovými nudlemi
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
4 ks |
Citronová tráva |
1 ks |
Hrášek |
150 g |
Klasy kukuřičné mražené |
8 ks |
Krevety tygří - loupané |
450 g |
Nudle rýžové |
200 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Sezam - semena |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
250 ml |
Zázvor celý |
1 ks |
Ocet rýžový |
2 polévková lžíce |
Olej arašídový (podzemnicový) |
3 polévková lžíce |
Olej sezamový |
1 kávová lžička |
Omáčka rybí |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 kávová lžička |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýžové nudle vložíme do mísy, přelijeme vroucí vodou a necháme cca 10 minut namáčet. Poté scedíme, propláchneme studenou vodou a okapané dáme na servírovací mísu.
- Kukuřičné klasy společně s hráškem vaříme cca 3 minuty doměkka. Scedíme přes síto, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Na dresink nakrájíme nadrobno pažitku a ve sklenici smícháme s octem, arašídovým a sezamovým olejem a rybí a sojovou omáčkou. Skleničku uzavřeme a důkladně protřepeme.
- Ve woku rozpálíme olej, vložíme nadrobno nasekaný česnek a zázvor, najemno pokrájenou chilli papričku a cca 1 minutu orestujeme. Přidáme oloupané krevety, promícháme a smažíme cca 3 minuty dorůžova. Poté zlehka přimícháme na tenké plátky nakrájenou jarní cibulku, kukuřičné klasy, hrášek a pražená sezamová semínka.
- Obsah pánve vyklopíme na připravené nudle, přelijeme dresinkem a důkladně promícháme. Posypeme nadrobno nasekanou citronovou trávou a salát ještě teplý podáváme.