Salát z červené řepy s dresinkem

Ingredience


Brambory sladké (Batáty) 1 ks
Červená řepa 60 g
Hořčice Dijonská 1 kávová lžička
Koření Italia 3 kávová lžička
Med včelí 1 kávová lžička
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej olivový 1.5 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 dl
Ořechy vlašské 120 g
Rukola 1 hrst
Sýr Feta 125 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvé řepy střední velikosti rozpůlíme a rozložíme v zapékací misce, potřeme 1 lžíci olivového oleje a posypeme polovinou italských bylinek. Překryjeme alobalem a 1 hodinu pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Po vytažení z trouby necháme chvíli vychladnout a nakrájíme na kousky.
  2. Plech s pečícím papírem rovnoměrně pokryjeme rozdrobenou fetou, potřeme zbylým olejem a zasypeme druhou půlkou italských bylinek. Pečeme v troubě 8-10 minut, sýr má být na okrajích zlatohnědý.
  3. V troubě 3 minuty pražíme vlašské ořechy.
  4. Na plátky nakrájíme sladkou bramboru a opékáme 1-2 minuty na oleji rozpáleném ve wok pánvi. Dozlatova opečené brambory necháme okapat na papírové utěrce.
  5. Připravíme dresink smícháním 2 lžic extra panenského olivového oleje, 1 lžíce bílého vinného octa, 1 lžičky dijonské hořčice, 1 lžičky italských bylinek a 1 lžičky medu.
  6. Omytý a natrhaný salát rukola, bez stonků, upečenou řepu a fetu, opražené vlašské ořechy v misce smícháme zalijeme dresinkem. Podáváme s chipsy ze sladkých brambor.