Salát z červené řepy s dresinkem
Ingredience
Brambory sladké (Batáty) |
1 ks |
Červená řepa |
60 g |
Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička |
Koření Italia |
3 kávová lžička |
Med včelí |
1 kávová lžička |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
1.5 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 dl |
Ořechy vlašské |
120 g |
Rukola |
1 hrst |
Sýr Feta |
125 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Čerstvé řepy střední velikosti rozpůlíme a rozložíme v zapékací misce, potřeme 1 lžíci olivového oleje a posypeme polovinou italských bylinek. Překryjeme alobalem a 1 hodinu pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Po vytažení z trouby necháme chvíli vychladnout a nakrájíme na kousky.
- Plech s pečícím papírem rovnoměrně pokryjeme rozdrobenou fetou, potřeme zbylým olejem a zasypeme druhou půlkou italských bylinek. Pečeme v troubě 8-10 minut, sýr má být na okrajích zlatohnědý.
- V troubě 3 minuty pražíme vlašské ořechy.
- Na plátky nakrájíme sladkou bramboru a opékáme 1-2 minuty na oleji rozpáleném ve wok pánvi. Dozlatova opečené brambory necháme okapat na papírové utěrce.
- Připravíme dresink smícháním 2 lžic extra panenského olivového oleje, 1 lžíce bílého vinného octa, 1 lžičky dijonské hořčice, 1 lžičky italských bylinek a 1 lžičky medu.
- Omytý a natrhaný salát rukola, bez stonků, upečenou řepu a fetu, opražené vlašské ořechy v misce smícháme zalijeme dresinkem. Podáváme s chipsy ze sladkých brambor.