Obalované telecí kotlety se sýrem
Ingredience
Čekanka |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Křen nakládaný |
1 kávová lžička |
Máslo bylinkové |
40 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Ředkvička |
6 ks |
Rukola |
0.5 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
Semínka slunečnicová loupaná |
1 polévková lžíce |
Strouhanka |
80 g |
Sůl |
4 špetka |
Sýr Limburský |
160 g |
Telecí kotlety |
600 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zakysaná smetana |
80 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kotlety opláchneme studenou vodou, osušíme a lehce naklepeme mezi 2 listy průhledné fólie. Okořeníme solí, pepřem a do každé kotlety prořízneme kapsu.
- Sýr nakrájíme na plátky, poté jimi naplníme kapsy, které jen lehce přitiskneme, otvor nesmí být zcela uzavřený. Kotlety postupně obrátíme v hladké mouce, rozkvrdlaném vejci a strouhance. Obal pevně ke kotletám přitiskneme.
- Rozehřejeme máslo a přepuštěné máslo, do pánve dáme kotlety a při mírné teplotě opékáme po každé straně vždy cca 10 minut. Vyndáme, necháme na kuchyňském papíru okapat a dáme na teplé místo.
- Očistíme, opláchneme a osušíme hlávkový salát, čekanku a rukolu. Ředkvičky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Na suché pánvi opražíme slunečnicová semena, přidáme křen, kyselou smetanu, mléko, olivový olej, zamícháme a okořeníme solí a pepřem.
- Citron omyjeme a rozkrájíme na kostky.
- Na talíře rozdělíme salát, rukolu a čekanku, přelijeme dresinkem, navrch dáme kotlety a vše posypeme kostkami citronu.