Obalované telecí kotlety se sýrem

Ingredience


Čekanka 1 ks
Citrony 1 ks
Křen nakládaný 1 kávová lžička
Máslo bylinkové 40 g
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Ředkvička 6 ks
Rukola 0.5 ks
Salát hlávkový 1 ks
Semínka slunečnicová loupaná 1 polévková lžíce
Strouhanka 80 g
Sůl 4 špetka
Sýr Limburský 160 g
Telecí kotlety 600 g
Vejce slepičí 1 ks
Zakysaná smetana 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kotlety opláchneme studenou vodou, osušíme a lehce naklepeme mezi 2 listy průhledné fólie. Okořeníme solí, pepřem a do každé kotlety prořízneme kapsu.
  2. Sýr nakrájíme na plátky, poté jimi naplníme kapsy, které jen lehce přitiskneme, otvor nesmí být zcela uzavřený. Kotlety postupně obrátíme v hladké mouce, rozkvrdlaném vejci a strouhance. Obal pevně ke kotletám přitiskneme.
  3. Rozehřejeme máslo a přepuštěné máslo, do pánve dáme kotlety a při mírné teplotě opékáme po každé straně vždy cca 10 minut. Vyndáme, necháme na kuchyňském papíru okapat a dáme na teplé místo.
  4. Očistíme, opláchneme a osušíme hlávkový salát, čekanku a rukolu. Ředkvičky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Na suché pánvi opražíme slunečnicová semena, přidáme křen, kyselou smetanu, mléko, olivový olej, zamícháme a okořeníme solí a pepřem.
  5. Citron omyjeme a rozkrájíme na kostky.
  6. Na talíře rozdělíme salát, rukolu a čekanku, přelijeme dresinkem, navrch dáme kotlety a vše posypeme kostkami citronu.