Marináda z červeného vína a česneku

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Mouka kukuřičná 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 polévková lžíce
Sůl 1 polévková lžíce
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Víno červené 1 l
Voda pitná 750 ml
Worcester (worcesterská omáčka) 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nalijeme víno, přidáme 500 ml vody, koření, worcester a nadrtíme česnek, zamícháme a deset minut vaříme. Mezitím v míse vedle připravíme těsto z mouky, 250 ml vody a sojové omáčky. Vše pořádně zamícháme a přidáme do hrnce. Vaříme dalších 5 minut. Po vychladnutí marinádu dáme do vzduchotěsné nádoby, ve které ji můžeme uchovávat až tři týdny.