Marináda z červeného vína a česneku
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Mouka kukuřičná |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Víno červené |
1 l |
Voda pitná |
750 ml |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Do hrnce nalijeme víno, přidáme 500 ml vody, koření, worcester a nadrtíme česnek, zamícháme a deset minut vaříme. Mezitím v míse vedle připravíme těsto z mouky, 250 ml vody a sojové omáčky. Vše pořádně zamícháme a přidáme do hrnce. Vaříme dalších 5 minut. Po vychladnutí marinádu dáme do vzduchotěsné nádoby, ve které ji můžeme uchovávat až tři týdny.