Kukuřičná omáčka

Ingredience


Celer bulvový 150 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Kapie 150 g
Kukuřice 400 g
Mouka kukuřičná 50 g
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Voda pitná 150 ml
Worcester (worcesterská omáčka) 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na rozpáleném oleji lehce osmahneme cibulku. Přidáme nakrájený celer s kapií a smažíme další tři minuty. Následně přidáme ostatní suroviny kromě vody a mouky. V míse vedle vodu s moukou smícháme a vytvoříme těsto. To postupně přidáváme do směsi na pánvi, vaříme na mírném ohni cca 15 minut.
  2. Jakmile omáčka vychladne, můžeme ji zakonzervovat ve vzduchotěsné nádobě, ve které může vydržet až dva týdny.