Kukuřičná omáčka
Ingredience
Celer bulvový |
150 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Kapie |
150 g |
Kukuřice |
400 g |
Mouka kukuřičná |
50 g |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
150 ml |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Na rozpáleném oleji lehce osmahneme cibulku. Přidáme nakrájený celer s kapií a smažíme další tři minuty. Následně přidáme ostatní suroviny kromě vody a mouky. V míse vedle vodu s moukou smícháme a vytvoříme těsto. To postupně přidáváme do směsi na pánvi, vaříme na mírném ohni cca 15 minut.
- Jakmile omáčka vychladne, můžeme ji zakonzervovat ve vzduchotěsné nádobě, ve které může vydržet až dva týdny.