Filipínská marináda

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 20 ml
Cukr třtinový 50 g
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Mouka kukuřičná 50 g
Olej arašídový (podzemnicový) 50 ml
Olej olivový 50 ml
Omáčka sójová 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Voda pitná 200 ml
Zázvor celý 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na oleji lehce osmahneme cibulku. Přidáme nadrcený česnek a nakrájený celer a smažíme další dvě minuty. Poté přidáme ostatní suroviny kromě mouky a vody, které smícháme bokem v míse. Těstíčko poté postupně přidáváme při smažení na pánev. Smažíme cca 10 minut.
  2. Poté, co nám směs vychladne, ji můžeme zakonzervovat ve vzduchotěsné nádobě, ve které nám může vydržet až 7 týdnů.