Filipínská marináda
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
20 ml |
Cukr třtinový |
50 g |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Mouka kukuřičná |
50 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
50 ml |
Olej olivový |
50 ml |
Omáčka sójová |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
200 ml |
Zázvor celý |
20 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Na oleji lehce osmahneme cibulku. Přidáme nadrcený česnek a nakrájený celer a smažíme další dvě minuty. Poté přidáme ostatní suroviny kromě mouky a vody, které smícháme bokem v míse. Těstíčko poté postupně přidáváme při smažení na pánev. Smažíme cca 10 minut.
- Poté, co nám směs vychladne, ji můžeme zakonzervovat ve vzduchotěsné nádobě, ve které nám může vydržet až 7 týdnů.