Římský salát s kuřetem a dresinkem
Ingredience
Cibulka jarní |
3 ks |
Citronová šťáva |
1.5 polévková lžíce |
Hořčice francouzská |
0.5 kávová lžička |
Koření Italia |
1 kávová lžička |
Koření Orientální |
1 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
800 g |
Majonéza |
2 polévková lžíce |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Salát římský |
1 ks |
Slanina vepřová |
3 plátek |
Smetana 16% (pochoutková) |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
Veka |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme dresink smícháním majonézy, smetany, francouzské hořčice, česnekové soli, citronové šťávy a vinného octa.
- Na rozpáleném oleji, v pánvi na středním plameni, 5 minut dokřupava opékáme drobně nakrájené plátky slaniny. Hotovou slaninu vyndáme z pánve. Poté 2 kuřecí řízky, natřené cayenským kořením, smažíme v pánvi z obou stran 4-5 minut. Po vyjmutí z pánve a vychladnutí, nakrájíme na plátky.
- Tenčí plátky veky nebo francouzské bagety posypeme italskými bylinkami, rozložíme na plech, nastříkáme olivovým olejem a v troubě na 220°C pečeme 10-12 minut.
- Omytý a natrhaný římský salát smícháme s plátky okurky bez jadérek, přidáme kolečka jarní cibulky, opečenou slaninu, plátky kuřete a plátky veky, dále přidáme strouhaný parmezán a plátky ze 2 vajec, uvařených natvrdo. Ve větší míse vše důkladně promícháme a zalijeme dresinkem. Podáváme studené.