Římský salát s kuřetem a dresinkem

Ingredience


Cibulka jarní 3 ks
Citronová šťáva 1.5 polévková lžíce
Hořčice francouzská 0.5 kávová lžička
Koření Italia 1 kávová lžička
Koření Orientální 1 kávová lžička
Kuřecí prsa 800 g
Majonéza 2 polévková lžíce
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Okurka salátová 1 ks
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Salát římský 1 ks
Slanina vepřová 3 plátek
Smetana 16% (pochoutková) 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Parmezán 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
Veka 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme dresink smícháním majonézy, smetany, francouzské hořčice, česnekové soli, citronové šťávy a vinného octa.
  2. Na rozpáleném oleji, v pánvi na středním plameni, 5 minut dokřupava opékáme drobně nakrájené plátky slaniny. Hotovou slaninu vyndáme z pánve. Poté 2 kuřecí řízky, natřené cayenským kořením, smažíme v pánvi z obou stran 4-5 minut. Po vyjmutí z pánve a vychladnutí, nakrájíme na plátky.
  3. Tenčí plátky veky nebo francouzské bagety posypeme italskými bylinkami, rozložíme na plech, nastříkáme olivovým olejem a v troubě na 220°C pečeme 10-12 minut.
  4. Omytý a natrhaný římský salát smícháme s plátky okurky bez jadérek, přidáme kolečka jarní cibulky, opečenou slaninu, plátky kuřete a plátky veky, dále přidáme strouhaný parmezán a plátky ze 2 vajec, uvařených natvrdo. Ve větší míse vše důkladně promícháme a zalijeme dresinkem. Podáváme studené.