Kuře v kardamomové marinádě s kuskusovým salátem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule červená 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Fazole červené 200 g
Kardamom 1 kávová lžička
Kuře 1 kg
Kuskus 375 g
Olej olivový extra panenský 75 ml
Oregano čerstvé 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomerančová šťáva 120 ml
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 375 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na hladkou pastu rozmixujeme kardamomová semínka, prolisovaný česnek, 1 lžíci čerstvého oregana a 60 ml oleje, vlijeme pomerančovou šťávu a promícháme.
  2. Čtyři mladá naporcovaná kuřata rozložíme do větší mísy a zalijeme marinádou, překryjeme alobalem a v chladu necháme 2-3 hodiny marinovat.
  3. Připravená kuřata naskládáme na rošt pekáče, dosolíme a opepříme a v troubě zahřáté na 200°C pečeme 30-40 minut, běhen pečení několikrát přelijeme vypečenou šťávou.
  4. Na kuskusový salát si připravíme kuskus uvařený v zeleninovém vývaru, blanšírované fazolky, kolečka červené cibulky, 1 lžíci extra panenského olivového oleje, citronovou šťávu a vše promícháme.
  5. Opečená mladá kuřata podáváme s kuskusovým salátem.