Kuře v kardamomové marinádě s kuskusovým salátem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule červená |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Fazole červené |
200 g |
Kardamom |
1 kávová lžička |
Kuře |
1 kg |
Kuskus |
375 g |
Olej olivový extra panenský |
75 ml |
Oregano čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomerančová šťáva |
120 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
375 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na hladkou pastu rozmixujeme kardamomová semínka, prolisovaný česnek, 1 lžíci čerstvého oregana a 60 ml oleje, vlijeme pomerančovou šťávu a promícháme.
- Čtyři mladá naporcovaná kuřata rozložíme do větší mísy a zalijeme marinádou, překryjeme alobalem a v chladu necháme 2-3 hodiny marinovat.
- Připravená kuřata naskládáme na rošt pekáče, dosolíme a opepříme a v troubě zahřáté na 200°C pečeme 30-40 minut, běhen pečení několikrát přelijeme vypečenou šťávou.
- Na kuskusový salát si připravíme kuskus uvařený v zeleninovém vývaru, blanšírované fazolky, kolečka červené cibulky, 1 lžíci extra panenského olivového oleje, citronovou šťávu a vše promícháme.
- Opečená mladá kuřata podáváme s kuskusovým salátem.