Ovocné čatní
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Cukr třtinový |
2 polévková lžíce |
Hřebíček |
1 špetka |
Jablka |
2 ks |
Kari koření |
1 špetka |
Meruňky |
100 g |
Mouka kukuřičná |
50 g |
Olej olivový |
50 ml |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozinky tmavé |
20 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
50 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Na rozpáleném oleji lehce osmažíme cibulku. V misce mezitím smícháme vodu s moukou do těstíčka. Na pánev poté přidáme nastrouhaná jablka, nakrájené sušené meruňky a ostatní suroviny. Na mírném ohni pak vaříme 15 minut.
- Studenou směs poté můžeme zakonzervovat ve vzduchotěsné nádobě, ve které vydrží až 6 týdnů.