Čínské nudle smažené se zeleninou a vepřovým masem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Mrkev kořen |
1 ks |
Nudle čínské vaječné |
350 g |
Olej rostlinný |
5 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Solamyl |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Taro |
1 ks |
Vepřové maso pečené |
225 g |
Voda pitná |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
300 ml |
Zelí čínské |
225 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V osolené vodě povaříme nudle 3 minuty, poté je opláchneme teplou vodou, odstavíme a necháme okapat. Odřízneme vnější konec hlízy taro, zbytek oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Rozpálíme ve woku olej, vložíme rozetřený česnek, taro, pokrájenou mrkev, čínské zelí a smažíme. Přidáme nakrájené vepřové maso, vývar, sůl, pepř a sójovou omáčku. Povaříme 5 minut, občas zatřeseme pánví.
- Rozpálíme olej v hluboké pánvi a dozlatova osmažíme nudle. Necháme je poté okapat. Rozdělíme je na 4 talíře, zeleninu a maso vyndáme z woku a nalijeme na nudličky. Uchováváme teplé.
- Do woku nalijeme kašičku ze solamylu a vody a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Omáčku nalijeme na talíře.
- Ihned podáváme.