Čínské nudle smažené se zeleninou a vepřovým masem

Čínské nudle smažené se zeleninou a vepřovým masem - obrázek

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Mrkev kořen 1 ks
Nudle čínské vaječné 350 g
Olej rostlinný 5 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Solamyl 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Taro 1 ks
Vepřové maso pečené 225 g
Voda pitná 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 300 ml
Zelí čínské 225 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V osolené vodě povaříme nudle 3 minuty, poté je opláchneme teplou vodou, odstavíme a necháme okapat. Odřízneme vnější konec hlízy taro, zbytek oloupeme a nakrájíme na plátky.
  2. Rozpálíme ve woku olej, vložíme rozetřený česnek, taro, pokrájenou mrkev, čínské zelí a smažíme. Přidáme nakrájené vepřové maso, vývar, sůl, pepř a sójovou omáčku. Povaříme 5 minut, občas zatřeseme pánví.
  3. Rozpálíme olej v hluboké pánvi a dozlatova osmažíme nudle. Necháme je poté okapat. Rozdělíme je na 4 talíře, zeleninu a maso vyndáme z woku a nalijeme na nudličky. Uchováváme teplé.
  4. Do woku nalijeme kašičku ze solamylu a vody a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Omáčku nalijeme na talíře.
  5. Ihned podáváme.