Miniklobásky v chlebu

Ingredience


Chléb pšeničný (bílý) 1 kg
Klobása vinná 1 kg
Chilli paprička 1 ks
Citrony 1 ks
Cukr krupice 1.5 polévková lžíce
Mouka kukuřičná 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Švestky 150 g
Voda pitná 750 ml
Worcester (worcesterská omáčka) 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce dáme klobásky a zalijeme je vodou. Necháme vodu přijít k varu a ihned odstavíme z ohně. Počkáme až voda vychladne a klobásky vyndáme.
  2. Švestková marináda [44389]:
  3. Poté připravíme marinádu. Do hrnce dáme švestky, přidáme půl litru vody, cukr, chilli papričku, špetku soli a worcester. Vše pořádně zamícháme a deset minut povaříme.
  4. Do mísy mezitím smícháme mouku se šťávou z citronu a 250 ml vody. Pořádně všechno promícháme a následně přidáme do hrnce. Vaříme dalších pět minut.
  5. Na gril nyní dáme ohřát klobásky a potíráme je pravidelně připravenou marinádou. Hotové klobásky pak dáme do vydlabaného rozehřátého chleba.