Miniklobásky v chlebu
Ingredience
Chléb pšeničný (bílý) |
1 kg |
Klobása vinná |
1 kg |
Chilli paprička |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
1.5 polévková lžíce |
Mouka kukuřičná |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Švestky |
150 g |
Voda pitná |
750 ml |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce dáme klobásky a zalijeme je vodou. Necháme vodu přijít k varu a ihned odstavíme z ohně. Počkáme až voda vychladne a klobásky vyndáme.
- Švestková marináda [44389]:
- Poté připravíme marinádu. Do hrnce dáme švestky, přidáme půl litru vody, cukr, chilli papričku, špetku soli a worcester. Vše pořádně zamícháme a deset minut povaříme.
- Do mísy mezitím smícháme mouku se šťávou z citronu a 250 ml vody. Pořádně všechno promícháme a následně přidáme do hrnce. Vaříme dalších pět minut.
- Na gril nyní dáme ohřát klobásky a potíráme je pravidelně připravenou marinádou. Hotové klobásky pak dáme do vydlabaného rozehřátého chleba.