Salát z tropického ovoce

Ingredience


Jablko granátové 1 ks
Kiwi 2 ks
Liči konzervované 4 ks
Papája zralá 1 ks
Pomeranče 3 ks
Rambutan 4 ks
Sirup Monin - mandlový 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na poloviny rozkrojíme papáju a vyndáme zrníčka. Obě poloviny oloupeme a na plátky nakrájíme dužinu. Dáme do mísy.
  2. Rozpůlíme granátové jablko a vyndáme dužinu se semínky. Zbytek plodu nepoužíváme. Dužinu rozkrojíme na kostky a se semínky přidáme do mísy. Nad mísou podržíme plody rambutanu, otevřeme nožem a oloupeme. Dužinu nakrájíme na plátky a přidáme do mísy k ovoci. Oloupeme a nakrájíme kiwi a též přidáme do mísy.
  3. Dva ze tří pomerančů oloupeme, odstraníme dužinu a nakrájíme na kousky, přidáme též do mísy. Přidáme konzervované liči a vše promícháme. Zbylý pomeranč vymačkáme do mísy, přidáme šťávu z liči a promícháme.
  4. Šťávou s mandlovou příchutí přelijeme ovoce a salát necháme několik hodin v lednici marinovat.
  5. Poté podáváme vychlazený.