Krůtí prsa s hráškem a kostičkami brambor
Ingredience
Brambory |
300 g |
Hrášek |
250 g |
Krůtí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrolu rozehřejeme olej s máslem a krůtí maso z obou stran zprudka orestujeme. Poté podlijeme horkou vodou, ochutíme solí, pepřem a asi 20min podusíme.
- Mezitím brambory a mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky, přidáme k masu a dusíme doměkka cca 15min.
- Petrželku nasekáme najemno a společně s hráškem přisypeme ke směsi. Krátce podusíme a podáváme. Pokrm dozdobíme nasekanou petrželkou.