Kuře s cizrnou

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Cizrna 200 g
Kuře 1000 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř bílý 2 kávová lžička
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Protlak rajčatový 6 polévková lžíce
Šafrán 0.5 kávová lžička
Sůl 2 kávová lžička
Tymián čerstvý 2 kávová lžička
Vývar drůbeží 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře omyjeme, osušíme a zevnitř i zvenčí pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme. Stehna svážeme kuchyňskou nití.
  2. V horké vodě omyjeme citron, nakrájíme na plátky. Na sítko nasypeme cizrnu, propláchneme pod tekoucí vodou.
  3. Cibuli oloupeme, krájíme na plátky. Šafrán zvlhčíme dvěma lžícemi vlažné vody, petržel nasekáme.
  4. Rozpálíme v hrnci olej, kuře opečeme ze všech stran. Poté ho vyndáme. Ve výpeku osmahneme cibuli a česnek, přidáme tymián, cizrnu, petržel, šafrán a drůbeží vývar. Přilijeme rajčatový protlak, promícháme.
  5. Kuře vložíme do výpeku, cizrnu pokryjeme plátky citronu. Kastrol umístíme do předehřáté trouby, pečeme pod pokličkou 45 minut. Poté sundáme poklici a dopékáme dalších 25 minut.
  6. Z hrnce vyndáme pečené kuře a zeleninu, vše podáváme na velké předehřáté míse.
  7. Kuře umístíme doprostřed, ozdobíme plátky citronu a zeleninou.