Salát s hovězím masem a houbami shitake
Ingredience
Chilli paprička |
2 ks |
Hovězí maso zadní |
675 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Shiitake houby |
225 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
3 ks |
Cukr třtinový |
1 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Limetka |
1 ks |
Omáčka rybí |
1 polévková lžíce |
Okurka salátová |
1 ks |
Rajčata Cherry |
175 g |
Salát římský |
1 ks |
Sezam - semena |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso dáme na gril rozpálený na střední teplotu a opékáme cca 2-4 minuty po každé straně. Po vyjmutí necháme cca 15 minut vychladnout. Poté špalek masa nakrájíme na co nejtenčí plátky a vložíme do mísy.
- V pánvi rozpálíme olej, přidáme na plátky nakrájené chilli papričky bez semínek a pokrájené klobouky hub. Za občasného míchání restujeme cca 5 minut, odstavíme, vložíme maso a v osmažené směsi plátky důkladně obalíme.
- Na dresink nakrájíme nadrobno jarní cibulku, v misce ji smícháme s nasekaným česnekem, šťávou vymačkanou z limetky, rybí omáčkou, cukrem a pokrájenou koriandrovou natí. Zálivkou přelijeme masovou směs a zlehka promícháme.
- Lisy salátu natrháme na menší proužky, naaranžujeme je po obvodu servírovací mísy, doplníme rozpůlenými cherry rajčátky a plátky okurky. Doprostřed dáme masovou směs, posypeme praženými sezamovými semínky a ihned podáváme.