Salát s hovězím masem a houbami shitake

Ingredience


Chilli paprička 2 ks
Hovězí maso zadní 675 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Shiitake houby 225 g
Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 3 ks
Cukr třtinový 1 kávová lžička
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Limetka 1 ks
Omáčka rybí 1 polévková lžíce
Okurka salátová 1 ks
Rajčata Cherry 175 g
Salát římský 1 ks
Sezam - semena 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso dáme na gril rozpálený na střední teplotu a opékáme cca 2-4 minuty po každé straně. Po vyjmutí necháme cca 15 minut vychladnout. Poté špalek masa nakrájíme na co nejtenčí plátky a vložíme do mísy.
  2. V pánvi rozpálíme olej, přidáme na plátky nakrájené chilli papričky bez semínek a pokrájené klobouky hub. Za občasného míchání restujeme cca 5 minut, odstavíme, vložíme maso a v osmažené směsi plátky důkladně obalíme.
  3. Na dresink nakrájíme nadrobno jarní cibulku, v misce ji smícháme s nasekaným česnekem, šťávou vymačkanou z limetky, rybí omáčkou, cukrem a pokrájenou koriandrovou natí. Zálivkou přelijeme masovou směs a zlehka promícháme.
  4. Lisy salátu natrháme na menší proužky, naaranžujeme je po obvodu servírovací mísy, doplníme rozpůlenými cherry rajčátky a plátky okurky. Doprostřed dáme masovou směs, posypeme praženými sezamovými semínky a ihned podáváme.