Kuřecí prsa à la fontaine
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kuřecí prsa |
1.5 kg |
Listové těsto |
500 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
25 g |
Rajčata |
4 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
3 plátek |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Oloupanou cibuli, petrželovou nať a tymián nakrájíme nadrobno (několik snítek tymiánu i petržele ponecháme stranou vcelku na ozdobu), 2 rajčata na okamžik ponoříme do vařící vody, oloupeme je, nakrájíme na malé kostičky, menší žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- Kuřecí prsa pokrájíme na menší řízečky, naklepeme je, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem. Na pánvi s vyšším okrajem a silným dnem rozehřejeme máslo, ve kterém maso po obou stranách orestujeme do zlatova. Opečené řízky vyjmeme a místo nich do pánve dáme petržel a cibuli. Restujeme, dokud cibule nezesklovatí, pak přidáme nakrájená rajčata a žampiony. Za stálého míchání pokračujeme v restování až do úplného vyvaření veškeré šťávy. Směs dochutíme solí a pepřem, odstavíme z plotny, necháme trochu vychladnout.
- Rozmrazené listové těsto rozválíme na obdélník o rozměrech přibližně 30 x 35 cm. Na ten rozložíme plátky šunky, žampionovou směs i kuřecí řízečky a pevně srolujeme. Konce závinu pevně přitlačíme k sobě.
- Na plech dáme pečicí papír, na který opatrně položíme závin, potřený rozšlehým vejcem.
- Troubu předehřejeme na 220°C, plech se závinem vložíme a pečeme cca 30 minut, dokud závin nezíská zlatohnědou barvu.
- Nakrájíme na kousky, ozdobíme nakrájenými rajčaty, listovým salátem a snítkami koření.