Kuřecí prsa à la fontaine

Ingredience


Cibule 1 ks
Kuřecí prsa 1.5 kg
Listové těsto 500 g
Máslo čerstvé 20 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 25 g
Rajčata 4 ks
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 3 plátek
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli, petrželovou nať a tymián nakrájíme nadrobno (několik snítek tymiánu i petržele ponecháme stranou vcelku na ozdobu), 2 rajčata na okamžik ponoříme do vařící vody, oloupeme je, nakrájíme na malé kostičky, menší žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  2. Kuřecí prsa pokrájíme na menší řízečky, naklepeme je, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem. Na pánvi s vyšším okrajem a silným dnem rozehřejeme máslo, ve kterém maso po obou stranách orestujeme do zlatova. Opečené řízky vyjmeme a místo nich do pánve dáme petržel a cibuli. Restujeme, dokud cibule nezesklovatí, pak přidáme nakrájená rajčata a žampiony. Za stálého míchání pokračujeme v restování až do úplného vyvaření veškeré šťávy. Směs dochutíme solí a pepřem, odstavíme z plotny, necháme trochu vychladnout.
  3. Rozmrazené listové těsto rozválíme na obdélník o rozměrech přibližně 30 x 35 cm. Na ten rozložíme plátky šunky, žampionovou směs i kuřecí řízečky a pevně srolujeme. Konce závinu pevně přitlačíme k sobě.
  4. Na plech dáme pečicí papír, na který opatrně položíme závin, potřený rozšlehým vejcem.
  5. Troubu předehřejeme na 220°C, plech se závinem vložíme a pečeme cca 30 minut, dokud závin nezíská zlatohnědou barvu.
  6. Nakrájíme na kousky, ozdobíme nakrájenými rajčaty, listovým salátem a snítkami koření.