Salát á la Chiang Mai s mletým kuřecím masem
Ingredience
Chilli paprička |
4 ks |
Cibulka jarní |
2 ks |
Citronová tráva |
1 ks |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Limetka kafrová |
3 ks |
Limetková šťáva |
4 polévková lžíce |
Máta |
1 kávová lžička |
Mleté kuřecí maso |
450 g |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
1 polévková lžíce |
Salát hlávkový |
1 hrst |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Větší teflonovou pánev nasucho rozehřejeme. Vložíme kuřecí maso a navlhčíme trochou vody. Na středním ohni restujeme za stálého míchání cca 7-10 minut. Pánev odstavíme a slijeme přebytečný tuk. Maso přemístíme do mísy.
- Z citronové trávy odkrojíme cca 5 cm spodní části stonku, lodyhu nadrobno nakrájíme a přidáme k masu. Vmícháme nasekané limetové listy, limetkovou šťávu, nadrobno nakrájené chilli papričky bez semínek, rybí omáčku, rozemletou praženou rýži, pokrájenou jarní cibulku a nasekaný koriandr.
- Hotový salát dozdobíme listy salátu, lístky máty a podáváme.