Salát á la Chiang Mai s mletým kuřecím masem

Ingredience


Chilli paprička 4 ks
Cibulka jarní 2 ks
Citronová tráva 1 ks
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Limetka kafrová 3 ks
Limetková šťáva 4 polévková lžíce
Máta 1 kávová lžička
Mleté kuřecí maso 450 g
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Rýže loupaná 1 polévková lžíce
Salát hlávkový 1 hrst
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Větší teflonovou pánev nasucho rozehřejeme. Vložíme kuřecí maso a navlhčíme trochou vody. Na středním ohni restujeme za stálého míchání cca 7-10 minut. Pánev odstavíme a slijeme přebytečný tuk. Maso přemístíme do mísy.
  2. Z citronové trávy odkrojíme cca 5 cm spodní části stonku, lodyhu nadrobno nakrájíme a přidáme k masu. Vmícháme nasekané limetové listy, limetkovou šťávu, nadrobno nakrájené chilli papričky bez semínek, rybí omáčku, rozemletou praženou rýži, pokrájenou jarní cibulku a nasekaný koriandr.
  3. Hotový salát dozdobíme listy salátu, lístky máty a podáváme.