Filé zapečené se zakysanou smetanou a hořčicí
Ingredience
Filé z aljašské tresky |
600 g |
Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené porce filé osolíme, opepříme a po obou stranách orestujeme v pánvi na rozpáleném másle.
- Porce urovnáme do olejem vymazané zapékací mísy. Zakysanou smetanu rozmícháme s hořčicí a směs rozetřeme na filé. Povrch posypeme nasekanou petrželkou.
- Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
- Nůžeme podávat s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami.