Filé zapečené se zakysanou smetanou a hořčicí

Filé zapečené se zakysanou smetanou a hořčicí - obrázek

Ingredience


Filé z aljašské tresky 600 g
Hořčice plnotučná 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Zakysaná smetana 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené porce filé osolíme, opepříme a po obou stranách orestujeme v pánvi na rozpáleném másle.
  2. Porce urovnáme do olejem vymazané zapékací mísy. Zakysanou smetanu rozmícháme s hořčicí a směs rozetřeme na filé. Povrch posypeme nasekanou petrželkou.
  3. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
  4. Nůžeme podávat s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami.