Pikantní thajský salát s hovězím masem

Ingredience


Chilli paprička 3 ks
Cibule červená 1 ks
Cibulka jarní 2 polévková lžíce
Citronová tráva 1 ks
Hovězí roštěnka níz. peč. 500 g
Limetka 2 ks
Okurka salátová 0.5 ks
Omáčka rybí 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí plátky osmahneme na pánvi na středním plameni. Krvavý steak připravujeme 4-6 minut, středně propečený 6-8 minut a well done cca 10 minut. Hotové maso necháme 10-15 minut odpočinout.
  2. Mezitím nakrájíme citronovou trávu nadrobno. (cca 5cm spodní části stonku odstraníme). Cibuli nasekáme, okurku nastrouháme na nudličky, jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Vychladlé maso pokrájíme na tenké nudličky, vložíme do mísy, přidáme cibuli, okurku, citronovou trávu a jarní cibulku. Směs důkladně promícháme, dochutíme rybí omáčkou a šťávou vymačkanou z limetek. Poté přidáme nadrobno nasekané chilli papričky bez semínek a vše přemístíme do servírovací mísy.