Zelenina vařená
Ingredience
Bazalka |
5 g |
Cuketa |
60 g |
Hrášek |
60 g |
Kedlubna |
60 g |
Lilek |
60 g |
Mrkev kořen |
60 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Eidam cihla 30% |
30 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 7 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Očištěnou mrkev pokrájíme na kolečka, oloupanou kedlubnu na kostičky, cuketu omyjeme a nakrájíme na hranolky i se slupkou, lilek očistíme, krájíme na půlkolečka, hrášek propláchneme tekoucí vodou.
- Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme mrkev, kedlubnu a hrášek, osolíme, ovoníme snítkou bazalky, přivedeme k varu a povaříme 2 minuty. Nyní přidáme lilek s cuketou, povaříme ještě 4 - 5 minut. Zelenina by měla zůstat trochu křupavá, neměla by se rozvařit. Scedíme, rozdělíme na talíře, porce posypeme strouhaným sýrem.