Zelenina vařená

Ingredience


Bazalka 5 g
Cuketa 60 g
Hrášek 60 g
Kedlubna 60 g
Lilek 60 g
Mrkev kořen 60 g
Sůl 5 g
Sýr Eidam cihla 30% 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou mrkev pokrájíme na kolečka, oloupanou kedlubnu na kostičky, cuketu omyjeme a nakrájíme na hranolky i se slupkou, lilek očistíme, krájíme na půlkolečka, hrášek propláchneme tekoucí vodou.
  2. Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme mrkev, kedlubnu a hrášek, osolíme, ovoníme snítkou bazalky, přivedeme k varu a povaříme 2 minuty. Nyní přidáme lilek s cuketou, povaříme ještě 4 - 5 minut. Zelenina by měla zůstat trochu křupavá, neměla by se rozvařit. Scedíme, rozdělíme na talíře, porce posypeme strouhaným sýrem.