Ragú z filé se zeleninou

Ingredience


Filé rybí 700 g
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 200 g
Květák 1 ks
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Mrkev sterilovaná 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a po okapání rozebereme na růžičky.
  2. Z poloviny másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, vlijeme smetanu a rozšleháme metlou. Povaříme asi 5 minut, přidáme scezený hrášek s nakrájenou mrkví a uvařený květák. Omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Omyté a osušené porce filé nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a na zbylém másle osmažíme po obou stranách. Vložíme do zeleninové omáčky.
  4. Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny nebo dušená rýže.