Ragú z filé se zeleninou
Ingredience
Filé rybí |
700 g |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
200 g |
Květák |
1 ks |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Mrkev sterilovaná |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a po okapání rozebereme na růžičky.
- Z poloviny másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, vlijeme smetanu a rozšleháme metlou. Povaříme asi 5 minut, přidáme scezený hrášek s nakrájenou mrkví a uvařený květák. Omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
- Omyté a osušené porce filé nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a na zbylém másle osmažíme po obou stranách. Vložíme do zeleninové omáčky.
- Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny nebo dušená rýže.