Soustíčka z piniových oříšků - Džatbaksan

Ingredience


Oříšky piniové 120 g
Cukr krupice 12 g
Olej stolní 2 ml
Sirup pšeničný škrobový 28.5 ml
Voda pitná 5 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z piniových oříšků odřežeme vršky, oloupeme je promnutím v utěrce. Na pánvi smícháme škrobový sirup s cukrem a vodou a tuto směs zahřejeme. Po jedné minutě do této směsi vsypeme piniové oříšky a jednu minutu je mícháme se směsí na ohni.
  2. Připravíme plát potravinářské fólie, který potřeme olejem. Na olej nalijeme uvařený piniový sirup, který tlakem rozválíme po celé ploše fólie a necháme vychladnout.
  3. Nakonec směs na fólii rozkrájíme na požadované kousky a servírujme jako studený dezert.