Soustíčka z piniových oříšků - Džatbaksan
Ingredience
Oříšky piniové |
120 g |
Cukr krupice |
12 g |
Olej stolní |
2 ml |
Sirup pšeničný škrobový |
28.5 ml |
Voda pitná |
5 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z piniových oříšků odřežeme vršky, oloupeme je promnutím v utěrce. Na pánvi smícháme škrobový sirup s cukrem a vodou a tuto směs zahřejeme. Po jedné minutě do této směsi vsypeme piniové oříšky a jednu minutu je mícháme se směsí na ohni.
- Připravíme plát potravinářské fólie, který potřeme olejem. Na olej nalijeme uvařený piniový sirup, který tlakem rozválíme po celé ploše fólie a necháme vychladnout.
- Nakonec směs na fólii rozkrájíme na požadované kousky a servírujme jako studený dezert.