Květák zapečený s hlívou ústřičnou
Ingredience
Cibule |
40 g |
Flora light |
10 g |
Hlíva ústřičná |
100 g |
Květák |
500 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Mléko odtučněné |
100 ml |
Podravka |
5 g |
Sůl |
4 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Květák vcelku povaříme v osolené vodě 8 minut, scedíme a nakrájíme na růžičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, hlívu pokrájíme na nudličky.
- V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme hlívu, orestujeme, podlijeme troškou vody a pár minut dusíme. Květák promícháme s hlívou, posypeme Podravkou, pekáček vymažeme Florou, vložíme do něj květák s hlívou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 10 - 12 minut. V mléce rozkvedláme vejce, zalijeme květák v pekáčku a ještě krátce zapečeme.