Sicilské burgery
Ingredience
Bazalka |
50 g |
Bulky toastové |
4 ks |
Majonéza |
40 ml |
Mozzarella |
100 g |
Olej olivový |
20 ml |
Roketa |
100 g |
Bazalka |
30 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule červená |
1 ks |
Hovězí maso mleté |
600 g |
Majoránka |
30 g |
Olej olivový |
20 ml |
Olivy černé |
50 g |
Oregano čerstvé |
30 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
100 g |
Sůl |
8 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nasekanou cibuli a prolisovaný česnek, necháme vychladnout.
- Do mísy vložíme mleté hovězí maso, směs cibule a česneku, nasekané olivy, sůl, pepř, bylinky, nasekaná rajčata, parmezán. Směs důkladně promícháme, vytvoříme 8 placiček, které rozložíme na tác a necháme chvíli uležet v chladnu.
- Poté je potřeme olejem a grilujeme 5 minut z každé strany. Posledních pár minut přidáme i rozpůlené toastové žemle. Každou půlku potřeme majonézou, vložíme pár listů rokety, ogrilovanou placičku, plátek mozzarelly ozdobený bazalkou a zakryjeme druhou půlkou namazanou majonézou. Propíchneme koktejlovým párátkem a podáváme.