Sicilské burgery

Ingredience


Bazalka 50 g
Bulky toastové 4 ks
Majonéza 40 ml
Mozzarella 100 g
Olej olivový 20 ml
Roketa 100 g
Bazalka 30 g
Česnek 2 stroužek
Cibule červená 1 ks
Hovězí maso mleté 600 g
Majoránka 30 g
Olej olivový 20 ml
Olivy černé 50 g
Oregano čerstvé 30 g
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata 100 g
Sůl 8 g
Sýr Parmezán 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nasekanou cibuli a prolisovaný česnek, necháme vychladnout.
  2. Do mísy vložíme mleté hovězí maso, směs cibule a česneku, nasekané olivy, sůl, pepř, bylinky, nasekaná rajčata, parmezán. Směs důkladně promícháme, vytvoříme 8 placiček, které rozložíme na tác a necháme chvíli uležet v chladnu.
  3. Poté je potřeme olejem a grilujeme 5 minut z každé strany. Posledních pár minut přidáme i rozpůlené toastové žemle. Každou půlku potřeme majonézou, vložíme pár listů rokety, ogrilovanou placičku, plátek mozzarelly ozdobený bazalkou a zakryjeme druhou půlkou namazanou majonézou. Propíchneme koktejlovým párátkem a podáváme.