Bramborové knedlíky z horkých brambor

Ingredience


Brambory vařené 750 g
Máslo čerstvé 0.5 polévková lžíce
Mouka pšeničná hrubá 200 g
Pšeničná krupice 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Žemle tuková 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvařené, oloupané a ještě horké brambory prolisujeme do mísy, posypeme je moukou smíchanou s krupicí a solí a vše promícháme.
  2. Potom přidáme rozšlehané vejce, zapracujeme těsto a přidáme žemli nakrájenou na kostky, osmaženou na másle a vychladlou. Podle potřeby přisypeme ještě trochu mouky.
  3. Tvoříme malé kulaté knedlíky a zavařujeme je do osolené vody. Vaříme asi 15 minut.