Bramborové knedlíky z horkých brambor
Ingredience
Brambory vařené |
750 g |
Máslo čerstvé |
0.5 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hrubá |
200 g |
Pšeničná krupice |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Žemle tuková |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Uvařené, oloupané a ještě horké brambory prolisujeme do mísy, posypeme je moukou smíchanou s krupicí a solí a vše promícháme.
- Potom přidáme rozšlehané vejce, zapracujeme těsto a přidáme žemli nakrájenou na kostky, osmaženou na másle a vychladlou. Podle potřeby přisypeme ještě trochu mouky.
- Tvoříme malé kulaté knedlíky a zavařujeme je do osolené vody. Vaříme asi 15 minut.