Zelenina dušená s kysaným zelím
Ingredience
Celer bulvový |
150 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
60 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Olej olivový |
10 g |
Paprika mletá sladká |
10 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Polévkové kostky Vitana |
1 ks |
Rajčata |
80 g |
Sůl |
4 g |
Voda pitná |
400 ml |
Zelí kysané |
250 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Kysané zelí scedíme, trochu pokrájíme, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev na kolečka, celer na nudličky. Rajče spaříme, oloupeme a rozkrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
- V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, zpěníme, přidáme všechnu zeleninu, posypeme mletou paprikou, osolíme, opepříme. Podlijeme zeleninovým vývarem z kostky, dusíme 7 - 8 minut, přidáme scezené zelí a dodusíme.