Burger s řepou a křenem

Ingredience


Bulky toastové 4 ks
Červená řepa 60 g
Křenová pasta - Krenex 20 g
Pepř černý mletý 3 g
Roketa 100 g
Sůl 5 g
Zakysaná smetana 120 g
Bazalka 30 g
Česnek 2 stroužek
Cibule červená 1 ks
Hovězí maso mleté 600 g
Majoránka 30 g
Olej olivový 20 ml
Oregano čerstvé 30 g
Pepř černý mletý 3 g
Rajčata 50 g
Sůl 7 g
Sýr Parmezán 70 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, nasekanou nadrobno a prolisovaný česnek. Do mísy vložíme mleté hovězí maso, směs cibule a česneku, parmezán, rozsekaná rajčata, bylinky, pepř a sůl, dokonale promícháme, vytvoříme placičky. Potřeme je olejem a grilujeme 7 minut z každé strany. Na grilu nahřejeme i rozpůlenou malou bagetu.
  2. V misce smícháme křenovou pastu a zakysanou smetanu se solí a pepřem, červenou řepu nakrájíme na slabé plátky. Půlku bagety natřeme slabě majonézou, vložíme ogrilovanou placku, listy rokety a plátky řepy. Završíme křenovou smetanou a zakryjeme druhou půlkou bagety.