Burger s řepou a křenem
Ingredience
Bulky toastové |
4 ks |
Červená řepa |
60 g |
Křenová pasta - Krenex |
20 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Roketa |
100 g |
Sůl |
5 g |
Zakysaná smetana |
120 g |
Bazalka |
30 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule červená |
1 ks |
Hovězí maso mleté |
600 g |
Majoránka |
30 g |
Olej olivový |
20 ml |
Oregano čerstvé |
30 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rajčata |
50 g |
Sůl |
7 g |
Sýr Parmezán |
70 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, nasekanou nadrobno a prolisovaný česnek. Do mísy vložíme mleté hovězí maso, směs cibule a česneku, parmezán, rozsekaná rajčata, bylinky, pepř a sůl, dokonale promícháme, vytvoříme placičky. Potřeme je olejem a grilujeme 7 minut z každé strany. Na grilu nahřejeme i rozpůlenou malou bagetu.
- V misce smícháme křenovou pastu a zakysanou smetanu se solí a pepřem, červenou řepu nakrájíme na slabé plátky. Půlku bagety natřeme slabě majonézou, vložíme ogrilovanou placku, listy rokety a plátky řepy. Završíme křenovou smetanou a zakryjeme druhou půlkou bagety.