Mangové čatní bez cibule

Ingredience


Cukr krystal 250 g
Fenykl čerstvý 0.5 kávová lžička
Kardamom 0.5 kávová lžička
Kumkvát 100 g
Mango 2 ks
Ocet jablečný 0.25 l
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme mango, oddělíme dužinu od pecky a nakrájíme na kostičky. Omyjeme kumkvaty, nakrájíme na kolečka a odstraníme semena.
  2. Ovoce dáme do hrnce, zalijeme 1/4l jablečného octa a při střední teplotě vaříme asi 10 minut. Občas zamícháme. Přidáme cukr, sůl, kardamom a fenykl. Při střední teplotě a za časného míchání vaříme 40-50minut, dokud čatní dostatečně nezhoustne.
  3. Horké nalijeme do čisté šroubovací sklenice a pevně uzavřeme.