Mangové čatní bez cibule
Ingredience
Cukr krystal |
250 g |
Fenykl čerstvý |
0.5 kávová lžička |
Kardamom |
0.5 kávová lžička |
Kumkvát |
100 g |
Mango |
2 ks |
Ocet jablečný |
0.25 l |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Oloupeme mango, oddělíme dužinu od pecky a nakrájíme na kostičky. Omyjeme kumkvaty, nakrájíme na kolečka a odstraníme semena.
- Ovoce dáme do hrnce, zalijeme 1/4l jablečného octa a při střední teplotě vaříme asi 10 minut. Občas zamícháme. Přidáme cukr, sůl, kardamom a fenykl. Při střední teplotě a za časného míchání vaříme 40-50minut, dokud čatní dostatečně nezhoustne.
- Horké nalijeme do čisté šroubovací sklenice a pevně uzavřeme.