Švestkové čatní se zázvorem

Ingredience


Cukr třtinový 250 g
Ocet vinný červený 300 ml
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř cayenský 1 špetka
Šalotka 400 g
Sůl 2 špetka
Švesky vypeckované organic 500 g
Zázvor celý 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme švestky, rozpůlíme, odstraníme pecku a nakrájíme na kostičky. Oloupaný, čerstvý zázvor nasekáme na jemno. Šalotky si oloupeme a rovněž nasekáme.
  2. Zázvor a šalotky necháme zesklovatět na rozpáleném oleji, vmícháme švestky a krátce podusíme a potom přidáme hnědý cukr. Mícháme dokud se cukr nerozpustí. Okořeníme solí a kayenským pepřem. Přilijeme červený vinný ocet a za občasného míchání vaříme 35 minut.
  3. Horké naplníme do sterilovaných šroubovacích sklenic.