Švestkové čatní se zázvorem
Ingredience
Cukr třtinový |
250 g |
Ocet vinný červený |
300 ml |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Šalotka |
400 g |
Sůl |
2 špetka |
Švesky vypeckované organic |
500 g |
Zázvor celý |
50 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Omyjeme švestky, rozpůlíme, odstraníme pecku a nakrájíme na kostičky. Oloupaný, čerstvý zázvor nasekáme na jemno. Šalotky si oloupeme a rovněž nasekáme.
- Zázvor a šalotky necháme zesklovatět na rozpáleném oleji, vmícháme švestky a krátce podusíme a potom přidáme hnědý cukr. Mícháme dokud se cukr nerozpustí. Okořeníme solí a kayenským pepřem. Přilijeme červený vinný ocet a za občasného míchání vaříme 35 minut.
- Horké naplníme do sterilovaných šroubovacích sklenic.