Filé po švédsku
Ingredience
Filé z aljašské tresky |
300 g |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Čedar |
100 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
500 ml |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté, osušené porce filé osolíme, vložíme do vroucí vody a krátce povaříme. Vyjmeme a vývar uchováme.
- Ze 2 lžic másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji 250ml vývaru z filé, rozmícháme a povaříme 10 minut. Do omáčky přidáme žloutek a podle chuti pepř.
- Povařené filé urovnáme do olejem vymazané zapékací mísy, zalijeme omáčkou a posypeme očištěnými, na plátky nakrájenými žampiony, nastrouhaným sýrem a strouhankou. Poklademe vločkami zbylého másla a zapékáme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvé pečivo.