Guláš z hlívy a žampionů
Ingredience
Cibule |
40 g |
Hlíva ústřičná |
100 g |
Jíška instantní |
10 g |
Kostka gulášová |
1 ks |
Olej olivový |
8 g |
Paprika mletá sladká |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
400 ml |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Hlívu a žampiony očistíme, žampiony nakrájíme na plátky, hlívu na širší nudličky, oloupanou cibuli nadrobno.
- V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přisypeme houby, orestujeme, zasypeme mletou paprikou, promícháme, podlijeme troškou vroucí vody, osolíme, opepříme, přidáme gulášovou kostku a dusíme 10 minut. Dolijeme vodu, provaříme, zahustíme instantní jíškou a ještě chvilku povaříme.