Kuřecí maso dušené na zeleném kari

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička zelená 2 ks
Cibulka jarní 4 ks
Kokosové mléko 600 ml
Koriandr čerstvý 1 hrst
Kuřecí prsa 4 ks
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Omáčka rybí 1 kávová lžička
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Rýže dušená 400 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 2 polévková lžíce
Zázvor celý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jarní ciubulku očistíme, nakrájíme a vložíme do mixéru. Přidáme nahrubo pokrájené chilli papričky bez semínek, oloupaný zázvor, česnek, rybí omáčku, koriandrovou a petrželkovou nať, přilijeme vroucí vodu a promixujeme do hladké pasty.
  2. Kuřecí maso bez kosti a kůže nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme polovinu oleje a maso na něm osmahneme dohněda. Po vyjmutí odložíme na talíř. Do pánve vlijeme zbytek oleje, přidáme na tenké plátky nakrájenou papriku a za stálého míchání 3-4 minuty orestujeme. Poté přidáme rozmixovanou směs a smažíme do zhoustnutí. Vložíme zpět maso, přilijeme kokosové mléko, ochutíme solí, pepřem a přivedeme k varu. Částečně zakryjeme a na mírném ohni povaříme cca 8-10 minut.
  3. Měkké maso vyjmeme společně s paprikou. Omáčku dále vaříme 10-12 minut do zhoustnutí. Maso s paprikou vrátíme zpět do pánve, důkladně promícháme a povaříme 2-3 minuty.
  4. Rýži rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou s masem a ihned podáváme.