Kuřecí maso dušené na zeleném kari
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička zelená |
2 ks |
Cibulka jarní |
4 ks |
Kokosové mléko |
600 ml |
Koriandr čerstvý |
1 hrst |
Kuřecí prsa |
4 ks |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
1 kávová lžička |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Rýže dušená |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jarní ciubulku očistíme, nakrájíme a vložíme do mixéru. Přidáme nahrubo pokrájené chilli papričky bez semínek, oloupaný zázvor, česnek, rybí omáčku, koriandrovou a petrželkovou nať, přilijeme vroucí vodu a promixujeme do hladké pasty.
- Kuřecí maso bez kosti a kůže nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme polovinu oleje a maso na něm osmahneme dohněda. Po vyjmutí odložíme na talíř. Do pánve vlijeme zbytek oleje, přidáme na tenké plátky nakrájenou papriku a za stálého míchání 3-4 minuty orestujeme. Poté přidáme rozmixovanou směs a smažíme do zhoustnutí. Vložíme zpět maso, přilijeme kokosové mléko, ochutíme solí, pepřem a přivedeme k varu. Částečně zakryjeme a na mírném ohni povaříme cca 8-10 minut.
- Měkké maso vyjmeme společně s paprikou. Omáčku dále vaříme 10-12 minut do zhoustnutí. Maso s paprikou vrátíme zpět do pánve, důkladně promícháme a povaříme 2-3 minuty.
- Rýži rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou s masem a ihned podáváme.