Ricotta s pomerančovými plátky

Ingredience


Cukr moučkový 250 g
Cukr skořicový 1 kávová lžička
Pistácie 60 g
Pomeranče 4 ks
Pomerančová šťáva 60 ml
Ricotta 250 g
Skořice celá 1 ks
Voda pitná 60 ml
Voda z pomerančových květů 3 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukr s pomerančovou šťávou, vodou, vodou z květu pomerančovníku a celou skořicí zahříváme na mírném ohni za neustálého míchání 5-6 minut, dokud se cukr zcela nerozpustí a směs nezhoustne na sirup.
  2. Ricottu dohladka umícháme se skořicovým cukrem.
  3. Do misky narovnáme oloupané pomeranče nakrájené na kolečka, zalijeme uvařeným sirupem a přidáme ricottu posypanou nasekanými pistáciovými oříšky.