Ricotta s pomerančovými plátky
Ingredience
Cukr moučkový |
250 g |
Cukr skořicový |
1 kávová lžička |
Pistácie |
60 g |
Pomeranče |
4 ks |
Pomerančová šťáva |
60 ml |
Ricotta |
250 g |
Skořice celá |
1 ks |
Voda pitná |
60 ml |
Voda z pomerančových květů |
3 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cukr s pomerančovou šťávou, vodou, vodou z květu pomerančovníku a celou skořicí zahříváme na mírném ohni za neustálého míchání 5-6 minut, dokud se cukr zcela nerozpustí a směs nezhoustne na sirup.
- Ricottu dohladka umícháme se skořicovým cukrem.
- Do misky narovnáme oloupané pomeranče nakrájené na kolečka, zalijeme uvařeným sirupem a přidáme ricottu posypanou nasekanými pistáciovými oříšky.