Plněné kuřecí kapsy

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Houby čerstvé 350 g
Kuřecí prsa 1.5 kg
Máslo čerstvé 105 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Vývar drůbeží 350 ml
Zakysaná smetana 1 polévková lžíce
Žampiony čerstvé 225 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žampiony oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky, petržel nasekáme najemno (několik snítek si ponecháme na ozdobu), čerstvé houby (hříbky nebo hlívu ústřičnou) nakrájíme na tenké plátky, česnek utřeme se solí.
  2. Kuřecí prsa nařežeme na silné řízky. Ostrým nožem do každého uděláme zářez, aby vznikla kapsa, kterou budeme plnit, osolíme je a opepříme.
  3. Odřezky masa umeleme na masovém strojku, přidáme ušlehané vejce, osolíme a opepříme.
  4. Žampiony zalijeme citrónovou šťávou a rozmixujeme najemno.
  5. V pánvi rozehřejeme 55 g másla, přidáme rozmixované žampiony a 10 minut restujeme na prudkém ohni. Přidáme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a ještě 5 minut vaříme. Pak odstavíme. Když směs vychladne, smícháme jí s umletými masovými odřezky s vejcem a 1 lžící nasekané petrželové natě. Žampionovou směsí naplníme masové kapsy. Sepneme je párátkem a dáme zakryté na 15 minut napařovat nad hrncem s vroucí vodou.
  6. Na menší pánvi rozehřejeme 25 g másla, přidáme nakrájené houby, lžíci petrželové natě, česnek se solí, opepříme a 10 minut restujeme. Občas zamícháme.
  7. Do menšího rendlíku nalijeme drůbeží vývar a na prudkém ohni vaříme, dokud se jeho objem nezmenší na polovinu. Přidáme zbylou petrželovou nať a pomocí mixeru vmícháváme posledních 25 g másla.
  8. Na talíře rozdělíme restované houby, na ně položíme plněné kuřecí kapsy, z nichž jsme odstranili párátka, vše zalijeme máslovou omáčku a ozdobíme snítkou petržele.