Plněné kuřecí kapsy
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Houby čerstvé |
350 g |
Kuřecí prsa |
1.5 kg |
Máslo čerstvé |
105 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vývar drůbeží |
350 ml |
Zakysaná smetana |
1 polévková lžíce |
Žampiony čerstvé |
225 g |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Žampiony oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky, petržel nasekáme najemno (několik snítek si ponecháme na ozdobu), čerstvé houby (hříbky nebo hlívu ústřičnou) nakrájíme na tenké plátky, česnek utřeme se solí.
- Kuřecí prsa nařežeme na silné řízky. Ostrým nožem do každého uděláme zářez, aby vznikla kapsa, kterou budeme plnit, osolíme je a opepříme.
- Odřezky masa umeleme na masovém strojku, přidáme ušlehané vejce, osolíme a opepříme.
- Žampiony zalijeme citrónovou šťávou a rozmixujeme najemno.
- V pánvi rozehřejeme 55 g másla, přidáme rozmixované žampiony a 10 minut restujeme na prudkém ohni. Přidáme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a ještě 5 minut vaříme. Pak odstavíme. Když směs vychladne, smícháme jí s umletými masovými odřezky s vejcem a 1 lžící nasekané petrželové natě. Žampionovou směsí naplníme masové kapsy. Sepneme je párátkem a dáme zakryté na 15 minut napařovat nad hrncem s vroucí vodou.
- Na menší pánvi rozehřejeme 25 g másla, přidáme nakrájené houby, lžíci petrželové natě, česnek se solí, opepříme a 10 minut restujeme. Občas zamícháme.
- Do menšího rendlíku nalijeme drůbeží vývar a na prudkém ohni vaříme, dokud se jeho objem nezmenší na polovinu. Přidáme zbylou petrželovou nať a pomocí mixeru vmícháváme posledních 25 g másla.
- Na talíře rozdělíme restované houby, na ně položíme plněné kuřecí kapsy, z nichž jsme odstranili párátka, vše zalijeme máslovou omáčku a ozdobíme snítkou petržele.