Kachní prsa
Ingredience
Kachní prsa |
2 ks |
Martell cognac |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
120 g |
Paštika játrová |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Šalotka |
2 ks |
Šalvěj čerstvá |
2 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
1 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
3 polévková lžíce |
Víno portské |
2 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Opláchneme kachní prsa bez kosti pod studenou vodou, osušíme, osolíme a opepříme. Do pánve dáme maso tučnější stranou dolů a osmahneme 10 minut. Poté otočíme a smažíme dalších 10 minut, poté maso vyndáme a udržujeme teplé.
- Oloupeme a nasekáme šalotky. V pánvi rozpustíme 4 lžičky másla a osmahneme na něm šalotku, přidáme koňak a bílé víno. Přilijeme smetanu a kuřecí vývar a přivedeme k varu. Přes sítko protlačíme paštiku a vmícháme ji do omáčky. Přidáme zbytek másla, necháme ho v omáčce rozpustit, již nevaříme. Přidáme portské víno a nasekanou šalvěj, osolíme a opepříme.
- Porce kachních prsou rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou.