Kachní prsa

Ingredience


Kachní prsa 2 ks
Martell cognac 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 120 g
Paštika játrová 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Šalotka 2 ks
Šalvěj čerstvá 2 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 1 dl
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 3 polévková lžíce
Víno portské 2 polévková lžíce
Vývar drůbeží 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Opláchneme kachní prsa bez kosti pod studenou vodou, osušíme, osolíme a opepříme. Do pánve dáme maso tučnější stranou dolů a osmahneme 10 minut. Poté otočíme a smažíme dalších 10 minut, poté maso vyndáme a udržujeme teplé.
  2. Oloupeme a nasekáme šalotky. V pánvi rozpustíme 4 lžičky másla a osmahneme na něm šalotku, přidáme koňak a bílé víno. Přilijeme smetanu a kuřecí vývar a přivedeme k varu. Přes sítko protlačíme paštiku a vmícháme ji do omáčky. Přidáme zbytek másla, necháme ho v omáčce rozpustit, již nevaříme. Přidáme portské víno a nasekanou šalvěj, osolíme a opepříme.
  3. Porce kachních prsou rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou.