Želatinové ovocné kousky - Ómidžapchjon
Ingredience
Cukr krupice |
53 g |
Maizena - kukuřičný škrob |
32 g |
Omidžo |
33 g |
Sůl |
1 g |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ovoce omidžo důkladně propláchneme pod tekoucí vodou
- a namočíme na 12 hodin do studené vody. Potom vodu, ve které jsme ovoce máčeli, scedíme přez bavlněnou utěrku.
- Polovinu této tekutiny vlijeme do hrnce, vsypeme do ní cukr, dochutíme solí a za stálého míchání vaříme 5 minut. V druhé polovině této tekutiny rozmícháme škrob a přilijeme k zahřáté polovině. Potom směs vaříme za stálého míchání ještě 5 minut. Když začne být tekutina lepkavá, vaříme ji ještě 2 minuty.
- Potom hustou tekutinu vlijeme do ploché nádoby, nejlépe hranatého tvaru a necháme vychladnout v lednici.
- Vychladlý dezert nakrájíme na kostičky nebo jiné tvary.
- Želatinové kousky podáváme studené.