Želatinové ovocné kousky - Ómidžapchjon

Ingredience


Cukr krupice 53 g
Maizena - kukuřičný škrob 32 g
Omidžo 33 g
Sůl 1 g
Voda pitná 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ovoce omidžo důkladně propláchneme pod tekoucí vodou
  2. a namočíme na 12 hodin do studené vody. Potom vodu, ve které jsme ovoce máčeli, scedíme přez bavlněnou utěrku.
  3. Polovinu této tekutiny vlijeme do hrnce, vsypeme do ní cukr, dochutíme solí a za stálého míchání vaříme 5 minut. V druhé polovině této tekutiny rozmícháme škrob a přilijeme k zahřáté polovině. Potom směs vaříme za stálého míchání ještě 5 minut. Když začne být tekutina lepkavá, vaříme ji ještě 2 minuty.
  4. Potom hustou tekutinu vlijeme do ploché nádoby, nejlépe hranatého tvaru a necháme vychladnout v lednici.
  5. Vychladlý dezert nakrájíme na kostičky nebo jiné tvary.
  6. Želatinové kousky podáváme studené.