Ovocný čaj se švestkami - Mésil ča

Ovocný čaj se švestkami - Mésil ča - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 500 g
Oříšky piniové 7 g
Švestky 500 g
Voda pitná 2.6 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Švestky vypeckujeme, důkladně je propláchneme pod tekoucí vodou a necháme je asi 2 hodiny okapat. Okapané švestky navrstvíme do zavařovacích sklenic tak, že jednotlivé vrstvy švestek střídáme vrstvou cukru.
  2. Takto připravené švestky necháme ve sklenicích uležet 2 měsíce, než švestky změknou a pustí šťávu.
  3. Před podáváním oloupeme piniové oříšky, které použijeme na zdobení. Po 2 měsících švestky ze sklenic scedíme přes utěrku, nálev zředíme vodou a posypme piniovými oříšky. Podáváme v pohárech.