Bramborový salát se slaninou a dresinkem

Ingredience


Anglická slanina 4 plátek
Brambory 1 kg
Cibule 1 ks
Hořčice 1 polévková lžíce
Jogurt bílý 3 polévková lžíce
Kopr čerstvý 1 hrst
Majonéza 2 dl
Máta 1 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 2 ks
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory dobře omyjeme, zalijeme v hrnci studenou vodou a vaříme, dokud nezměknou. Uvařené necháme okapat a vychladnout, pak je oloupeme, nakrájíme na kostičky.
  2. Vejce dáme do hrnku, zalijeme studenou vodou. Tu přivedeme k varu a vajíčka vaříme 10 minut. Horkou vodu slijeme, vejce ochladíme studenou vodou a necháme zcela vychladnout. Pak oloupeme skořápky, vajíčka nakrájíme na čtvrtky.
  3. Slaninu pokrájíme na malé kousky, v pánvi opékáme přibližně 10 minut, dokud se nevytvoří křupavá kůrka, opečenou osušíme savý papírový ubrouskem a necháme vychladnout.
  4. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme, na jemno nasekáme i šalotky, kopr a mátu.
  5. Uvařené a nakrájené vychladlé brambory, usmaženou slaninu, nakrájená vajíčka, cibuli, kopr, šalotky i mátu promícháme v míse.
  6. Dresing připravíme tak, že v misce smícháme majonézu, jogurt a hořčici. Pak ho po lžících přidáváme k bramborové směsi a promícháváme, podle chuti přidáme pepř a sůl.