Bramborový salát se slaninou a dresinkem
Ingredience
Anglická slanina |
4 plátek |
Brambory |
1 kg |
Cibule |
1 ks |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Jogurt bílý |
3 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
1 hrst |
Majonéza |
2 dl |
Máta |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Brambory dobře omyjeme, zalijeme v hrnci studenou vodou a vaříme, dokud nezměknou. Uvařené necháme okapat a vychladnout, pak je oloupeme, nakrájíme na kostičky.
- Vejce dáme do hrnku, zalijeme studenou vodou. Tu přivedeme k varu a vajíčka vaříme 10 minut. Horkou vodu slijeme, vejce ochladíme studenou vodou a necháme zcela vychladnout. Pak oloupeme skořápky, vajíčka nakrájíme na čtvrtky.
- Slaninu pokrájíme na malé kousky, v pánvi opékáme přibližně 10 minut, dokud se nevytvoří křupavá kůrka, opečenou osušíme savý papírový ubrouskem a necháme vychladnout.
- Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme, na jemno nasekáme i šalotky, kopr a mátu.
- Uvařené a nakrájené vychladlé brambory, usmaženou slaninu, nakrájená vajíčka, cibuli, kopr, šalotky i mátu promícháme v míse.
- Dresing připravíme tak, že v misce smícháme majonézu, jogurt a hořčici. Pak ho po lžících přidáváme k bramborové směsi a promícháváme, podle chuti přidáme pepř a sůl.