Ženšenový čaj s piniemi - Insamča
Ingredience
Cicimek |
40 g |
Med včelí |
38 g |
Oříšky piniové |
3.5 g |
Voda pitná |
1.4 l |
Ženšen |
100 g |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 67 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z ženšenu seřízneme vrchní část a opláchneme ho. Cicimky promneme v utěrce. Piniové oříšky seřízneme, oloupeme promnutím v utěrce. Do hrnce dáme vodu, připravený ženšen a cicimky přivedeme vodu k varu.
- Po dosažení bodu varu oheň zmírníme a vaříme hodinu.
- Po hodině, až bude ženšen a cicimky nasáklé, vývar odstavíme z ohně a slejeme ho. Potom přidáme do vývaru med a dobře promícháme.
- Hotový teplý nápoj podáváme posypaný piniovými oříšky.