Ženšenový čaj s piniemi - Insamča

Ingredience


Cicimek 40 g
Med včelí 38 g
Oříšky piniové 3.5 g
Voda pitná 1.4 l
Ženšen 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z ženšenu seřízneme vrchní část a opláchneme ho. Cicimky promneme v utěrce. Piniové oříšky seřízneme, oloupeme promnutím v utěrce. Do hrnce dáme vodu, připravený ženšen a cicimky přivedeme vodu k varu.
  2. Po dosažení bodu varu oheň zmírníme a vaříme hodinu.
  3. Po hodině, až bude ženšen a cicimky nasáklé, vývar odstavíme z ohně a slejeme ho. Potom přidáme do vývaru med a dobře promícháme.
  4. Hotový teplý nápoj podáváme posypaný piniovými oříšky.