Rybí směs s pórkem
Ingredience
Bazalka |
1 špetka |
Celer - nať |
2 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cuketa |
2 ks |
Filé rybí |
500 g |
Olej olivový |
21 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
400 g |
Víno bílé |
1 dl |
Žampiony čerstvé |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek oloupeme a prolisujeme, pórek omyjeme, nakrájíme na jemno. Omyjeme také celerovou nať a cukety, pokrájíme je na kolečka, očištěné žampiony na plátky, rajčata po omytí rozkrájíme na malé kousky. Bazalku a petrželovou nať jemně nasekáme.
- Ve velké pánvi rozehřejeme olej, poté 1 - 2 minuty smažíme česnek s pórkem, dokud pórek nezměkne. Přidáme oregano, plátky žampionů a kolečka celerové natě, vše za stálého míchání smažíme další 2 - 3 minuty. Pak vmícháme rajčatový protlak a vaříme přibližně 4 minuty, dokud směs nemá temně rudou barvu.
- Přidáme kolečka cuket, kousky rajčat a víno, přivedeme do varu, za občasného míchání vaříme 5 minut, dokud směs nezačne houstnout. Do směsi vložíme rybí filé a dusíme přibližně 5 minut. Pokud bychom rybu vařili příliš dlouho, maso by se rozpadlo. Nakonec vmícháme bazalku a petrželovou nať.