Omidžový punč - Ómidžá hwáče
Ingredience
Hrušky |
125 g |
Med včelí |
36 g |
Omidžo |
20 g |
Oříšky piniové |
3.5 g |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ovoce omidža přebereme a opláchneme pod tekoucí vodou.
- Přebrané omidža necháme máčet ve studné vodě asi 12 hodin.
- Hrušku oloupeme a nakrájíme na plátky. Z plátků vykrájíme vykrajovátky tvary květů - nejlépe květy hrušně. Očistíme piniové oříšky mnutím v utěrce.
- Vodou nasáklá omidža přecedíme přes utěrku a do vody, ve které jsme ovoce namáčeli, přimícháme cukr a med.
- Tento nápoj podáváme studený, ozdobený piniemi a vykrájenými plátky hrušky.