Omidžový punč - Ómidžá hwáče

Ingredience


Hrušky 125 g
Med včelí 36 g
Omidžo 20 g
Oříšky piniové 3.5 g
Voda pitná 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ovoce omidža přebereme a opláchneme pod tekoucí vodou.
  2. Přebrané omidža necháme máčet ve studné vodě asi 12 hodin.
  3. Hrušku oloupeme a nakrájíme na plátky. Z plátků vykrájíme vykrajovátky tvary květů - nejlépe květy hrušně. Očistíme piniové oříšky mnutím v utěrce.
  4. Vodou nasáklá omidža přecedíme přes utěrku a do vody, ve které jsme ovoce namáčeli, přimícháme cukr a med.
  5. Tento nápoj podáváme studený, ozdobený piniemi a vykrájenými plátky hrušky.