Papriky plněné lilkem
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Lilek |
500 g |
Ocet vinný |
0.5 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Paprika zelená |
600 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Papriky vložíme na plech vyložený pečicím papírem, v předehřáté troubě zprudka opečeme, poté vyjmeme a přelijeme studenou vodou. Papriky oloupeme, zbavíme semen. Lilky upečeme do měkka, oloupeme, vykrojíme semena, v misce rozetřeme s prolisovaným česnekem, solí, přimícháme olej, ocet a citronovou šťávu. Petrželovou nať jemně posekáme, rajčata nakrájíme na plátky.
- Papriky naplníme lilkovou hmotou a klademe na servírovací mísu, obložíme rajčaty, posypeme petrželovou natí.