Papriky plněné lilkem

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Lilek 500 g
Ocet vinný 0.5 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Paprika zelená 600 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 3 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Papriky vložíme na plech vyložený pečicím papírem, v předehřáté troubě zprudka opečeme, poté vyjmeme a přelijeme studenou vodou. Papriky oloupeme, zbavíme semen. Lilky upečeme do měkka, oloupeme, vykrojíme semena, v misce rozetřeme s prolisovaným česnekem, solí, přimícháme olej, ocet a citronovou šťávu. Petrželovou nať jemně posekáme, rajčata nakrájíme na plátky.
  2. Papriky naplníme lilkovou hmotou a klademe na servírovací mísu, obložíme rajčaty, posypeme petrželovou natí.