Kachna pečená s jarní cibulkou

Ingredience


Cibulka jarní 6 ks
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Kachna mražená 800 g
Máslo čerstvé 60 g
Omáčka sójová 4 polévková lžíce
Sherry brandy 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 dl
Zakysaná smetana 1 dl
Zázvor celý 0.5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jarní cibulku očistíme, odkrojenou zelenou nať v délce 15 cm omyjeme, osušíme. Rozpustíme ve woku máslo, omahneme na něm pokrájenou cibulku, poté ji poprášíme cukrem a svaříme za stálého míchání s 2 lžícemi sójové omáčky. Osolíme, necháme vychladnout.
  2. Kachnu opláchneme a osušíme. Potřeme solí a pepřem zevnitř i zvenčí, odřízneme krk, naplníme jarní cibulkou - zelené stonky nati by měly trochu vyčnívat - a svážeme kuchyňskou nití.
  3. Do ohnivzdorné nádoby vložíme kachnu, po stranách rozmístíme drůbky, podlijeme máslem, na kterém se smažila cibulka a dáme na 120 minut péct do předehřáté trouby. Po 15 minutách přidáme vodu.
  4. Smícháme sherry, 2 lžíce sójové omáčky a strouhaný zázvor, tuto směs přilijeme do ohnivzdorné mísy po 30 minutách.
  5. Z hotové kachny odstraníme kuchyňskou niť, přendáme kachnu na podnos a dáme do tepla. Vypečenou šťávu prohřejeme, přidáme vodu, sebereme tuk a výpek smícháme se zakysanou smetanou. Osolíme a přidáme i zbylou sójovou omáčku.
  6. Pečenou kachnu podáváme s omáčkou.